Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Στο πανηγύρι του Άη Νικόλα στα Δαυγάτα!!!


Στα Δαυγάτα χθες βράδυ παραμονή του Αγίου Νικολάου, περπατήσαμε την πανέμορφη διαδρομή προς το Σέλομα και φθάσαμε στο ξωκλήσι του Άη Νικόλα για τον εσπερινό.

Στο φωτισμένο μόνο από τα αναμμένα κεριά μικρό εκκλησάκι δεν ακουγόταν τίποτε, παρά μόνο οι ψαλμωδία του παπά Φώτη, του κυρ΄ Γιάννη, του Γουλιέλμου και των Δαυγάδων που τα βήματά τους, όπως κάθε χρόνο τους έφεραν εκεί.

Όταν τελείωσε η λειτουργία, όλοι περάσαμε στο κελί με το αναμμένο τζάκι όπου ανταλλάξαμε ευχές και απολαύσαμε ντόπιο κρασί, σπιτικές ελιές και νηστίσιμη χορτόπιτα και κολοκυθόπιτα που πρόσφεραν η Μάρθα και η Όλγα.

Ο Διονύσης Νικολάτος μας διηγήθηκε αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές παλιούς Δαυγάδες και φρόντισε μαζί με το Γιάννη Παπαδάτο και τα όμορφα τραγούδια τους να δημιουργήσουν μια βραδιά που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όσων είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο ξωκλήσι του Άη Νικόλα.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Γασπαρινάτο  και τον Σπύρο Βαγγελάτο που φροντίζουν αδιάκοπα αυτή την πανέμορφη γωνιά του Χωριού μας και τους ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!








Διονύσης Νικολάτος

Κώστας Γασπαρινάτος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου