Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Απαιτείται ΘΑΡΡΟΣ για να είσαι νικητής!

Χρειάζεται θάρρος για να είσαι πραγματικός νικητής. Όχι νικητής με την έννοια να "υπερνικάς" κάποιον κατακτώντας πάντα την πρώτη θέση - αλλά νικητής, που ανταποκρίνεται με επιτυχία στη ζωή.
Χρειάζεται θάρρος για να νοιώσεις την ελευθερία, η οποία έρχεται με την αυτονομία, θάρρος για να αποδεχτείς την οικειότητα και για να αντιμετωπίσεις ευθέως τους άλλους ανθρώπους, θάρρος να υποστηρίξεις μια μη - δημοφιλή ιδέα, θάρρος για να διαλέξεις την αυθεντικότητα από την έγκριση και να την διαλέξεις ξανά, θάρρος να δεχτείς την ευθύνη των δικών σου επιλογών και πραγματικά θάρρος για να είσαι το ξεχωριστό άτομο που όντως είσαι.

Οι νέοι τρόποι είναι συχνά αβέβαιοι τρόποι και όπως το εξέφρασε ο Robert Frost: "Το θάρρος είναι η ανθρώπινη αρετή που μετράει περισσότερο - θάρρος να ενεργείς με περιορισμένη γνώση και ανεπαρκή στοιχεία. Είναι το μόνο που μας απομένει..."

Ο δρόμος ενός ηθικού ανθρώπου που διαθέτει αυτογνωσία, αυθορμητισμό και οικειότητα, δεν είναι πάντα εύκολος, ωστόσο, αν αυτοί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και παρόλο αυτά αποφασίζουν ανεξάρτητα από αυτές, πιθανότατα θα αντιληφθούν ότι είναι γεννημένοι με ότι απαιτείται για να είναι νικητές.


James Jongeward - John Wiley @ Sons Inc