Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018


Σε ετοιμότητα τα Δαυγάτα για την απομάκρυνση της μονάδας θραύσης αδρανών υλικών στο χωριό τους


Στις 11 Μαρτίου  οι κάτοικοι των Δαυγάτων μετά απο γενική συνέλευση  δημοσιευσαν καταγγελία για τη για την εγκατάσταση μονάδας θραύσης αδρανών υλικών στο χωριό τους. 
Στη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους για να σταματήσει η μονάδα   έγινε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη την προηγούμενη Δευτέρα στην οποία εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη   συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Πρόεδρος των Δαυγάτων και τετραμελής αντιπροσωπεία των κατοίκων.
Στη σύσκεψη αυτή οι κάτοικοι των Δαυγάτων ενημερώθηκαν   ότι έχει χορηγηθεί (άδεια εγκατάστασης προσωρινής αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων) και (άδεια εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις) διαρκείας 3 χρόνων. ¨Όμως δεν  έχει χορηγηθεί ακόμη άδεια λειτουργίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε  ότι θα βρει λύση και δεν θα λειτουργήσει τελικά στο συγκεκριμένο σημείο τέτοια δραστηριότητα.
Στις υποσχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη η αντιπροσωπεία των κατοίκων δήλωσε  ότι θα επαγρυπνούν και θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε δραστηριότητα σημειωθεί στον εν λόγω χώρο. Πάντως από την σύσκεψη και μετά δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα στη μονάδα.