Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ - Υποψήφια Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δαυγάτων.

 


Αγαπητοί συγχωριανοί,

Καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, επειδή σ’ αυτές ψηφίζουμε όχι μόνο για Δήμαρχο αλλά και για Πρόεδρο στις τοπικές κοινότητες και όπως ίσως γνωρίζετε είμαι υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μας.   Με το κείμενο αυτό, θέλω κυρίως να εξηγήσω το παράλογο  και επικίνδυνο που συμβαίνει στις τοπικές κοινότητες σε αυτές τις εκλογές. Ο νέος Νόμος 5046/2023 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιτρέπει στους υποψήφιους  Δήμαρχους, να εντάσσουν στο ψηφοδέλτιο τους για λογαριασμό των χωριών της Περιφέρειας τους, πολίτες από άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς αλλά και της χώρας γενικότερα, χωρίς να απαιτείται μια στοιχειώδης έστω σχέση με αυτά. Συγχρόνως κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων χρίζεται Πρόεδρος ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος του συνδυασμού που πλειοψήφησε και όχι αυτός που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς.

Έτσι, αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών του Δήμου μας, θα διαπιστώσουμε ότι σε πολλά χωριά διεκδικούν τη θέση του Προέδρου πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά. Καταλαμβάνουν απλώς μια θέση στα ψηφοδέλτια, προκειμένου αυτά να είναι έγκυρα.

Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και με το αγαπημένο μας χωριό  που κινδυνεύει να βρεθεί με Προέδρο που ούτε τον γνωρίζουμε, ούτε μας γνωρίζει και πιθανόν να μην θέλει η πλειοψηφία του χωριού. Υπάρχουν μάλιστα ψηφοδέλτια με μια μόνο υποψηφιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν παραίτηση ή αδυναμία του εκλεγέντα, οδηγεί στην μη ύπαρξη Προέδρου, καθώς οι επόμενοι συνδυασμοί αποκλείονται από το Νόμο 5046/2023.   Γνωρίζετε ότι κάθε χωριό χωρίς δραστήριο Πρόεδρο ακόμα και υπό την σκέπη του καλύτερου Δημάρχου δεν μπορεί να εξελιχθεί αλλά και ούτε να επιβιώσει.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συμπολιτείας με επικεφαλής τον Θεόφιλο Μιχαλάτο για τους παρακάτω λόγους.

·         Επειδή ο νέος εκλογικός Νόμος 5046/23 δεν επιτρέπει αυτόνομη κάθοδο αλλά υποχρεώνει στην ένταξη κάθε υποψήφιου Προέδρου στο ψηφοδέλτιο κάποιου υποψήφιου Δημάρχου.

·         Επειδή προηγήθηκαν 9 χρόνια (2010-2019) πλήρους αδιαφορίας προς το χωριό μας αλλά και διάλυσης όσων με κόπο και προσπάθεια είχαμε καταφέρει σ’ αυτό το χωριό (κλείσιμο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αποξήλωση και μη αντικατάσταση της παιδικής χαράς του Συλλόγου, διάλυση του Συλλόγου κτλ. )

·         Επειδή με την Δημοτική Αρχή της ΄΄Δημοτικής Συμπολιτείας΄΄ είδαμε να γίνονται κάποια πράγματα στο χωριό μας, που υλοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν.

·         Επειδή είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο που επέλεξε υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου μόνο από το χωριό μας και συγχρόνως δίνει την δυνατότητα της επιλογής του καλύτερου αλλά και της αναπλήρωσης σε περίπτωση κωλύματος ή αδυναμίας. Μας αντιμετωπίζει δηλαδή με σεβασμό και δεν παίζει την τύχη του χωριού μας στα ζάρια.

Είμαι υποψήφια για τα Δαυγάτα όχι για να συμπληρώσω μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο αλλά

·         Γιατί αγαπώ το χωριό επειδή συνδέεται με το παρόν και το μέλλον το δικό μου αλλά και της οικογένειας μου, επειδή εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου, επειδή εδώ έχω τις σημαντικότερες μνήμες μου από χαρές και λύπες, γιατί εδώ είναι θαμμένοι οι αγαπημένοι μου συγγενείς.

·         Γιατί πιστεύω ότι διαθέτω τις ικανότητες, την μόρφωση, την παιδεία και την αισθητική αλλά και τη θέληση να βελτιώσω κάποια πράγματα με τη δική σας συνεργασία.

·         Γιατί δεν νοιώθω την αβεβαιότητα του πρωτάρη, αφού δίπλα μου υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι έτοιμοι να με συνδράμουν με την εμπειρία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως

·         Γιατί είμαι μια από εσάς που πονάμε τα Δαυγάτα και θέλουμε να γίνουν πραγματικό προάστιο του Αργοστολίου.

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ Υποψήφια Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δαυγάτων

με το Συνδυασμό Δημοτική Συμπολιτεία με επικεφαλής το Θεόφιλο Μιχαλάτο