Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΓΑΡΜΠΗ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΥΓΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΓΑΡΜΠΗ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΑΥΓΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

            Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, στα Δαυγάτα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ν. Γαρμπή «ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΥΓΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ».
       Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. ‘Όπως αναφέρει ο δημιουργός κ. Γ. Γαρμπής, είναι ένα Λεύκωμα με το οποίο γίνεται παρουσίαση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δαυγάτων, μέσα από έρευνα, καταγραφή και μελέτη γραπτών και προφορικών πληροφοριών, καθώς και συλλογή παλαιών φωτογραφιών. Αποτυπώνεται και παρουσιάζεται ο αρχιτεκτονικός τύπος του Ναού, τα ερείπια του παλαιού αλλά και του νέου κωδωνοστασίου, το εντυπωσιακό τέμπλο, η επιτείχια εικονογράφηση, το σύνολο των φορητών εικόνων και ιστορικά στοιχεία σχετικά με το Ναό αλλά και το χωριό Δαυγάτα.
        Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος η οποία οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δαυγάτων, μετά από παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, μίλησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ιστορικός της Τέχνης κ. Δώρα Μαρκάτου και ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Γαρμπής.

             Στο τέλος της εκδήλωσης το Λεύκωμα προσφέρθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.



Η κόρη του συγγραφέα Μαρίνα Γαρμπή παρουσιάζει την εκδήλωση

Παρουσίαση του Λευκώματος από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
και Ιστορικό της Τέχνης κ Δώρα Μαρκάτου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος
Ο συγγραφέας Γεώργιος Νικ. Γαρμπής























x